Taxiul cu Bomboane

 

 

Descriere Proiect

Sunt puţini bucureşteni care nu au auzit de reputaţia Taxiului cu Bomboane! Totul a început cu o simplă iniţiativă, în primăvara lui 2014, când taximetristul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o banală călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau o bomboană, o melodie frumoasă sau mici istorisiri interesante despre locuri din Capitală. Mai apoi s-a gândit că aşa ar putea să se strângă donatii pentru copiii din spitale. În fiecare sâmbătă ajungea la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Marie Curie cu cărţi şi jucării. În ziua de astăzi, Taxiul cu Bomboane a devenit o asociaţie non-profit cu misiunea de ajutorare a copiilor mai puţin norocoşi din şcolile speciale şi spitalele de pediatrie din Bucureşti…

 

Detalii Proiect

Client: Taxiul cu Bomboane
Data: Aprilie 2017
Industrie: Caritate
Țară: România

Voluntari

După cum spuneam, totul a început prin inițiativa unui singur om, însă în spatele acestui om stau mulți alții. Câțiva sponsori corporatiști, mulți donatori binevoitori dar și foarte mulți voluntari! Îmbrăcați ca pentru carnaval, voluntarii asociației vin din toate profesiile: pompieri, militari, scriitori, bloggeri, angajați în media și la firme multinaționale. Aceștia sunt adevărații eroi ai Taxiului cu Bomboane, care după un program de 9 ore de muncă, își dedică o oră-două în fiecare marți, miercuri și joi, ca să le aducă un zâmbet pe față copiilor din spitale. Pentru a ne arăta recunoștința față de ei, actorii principali ai noului brand sunt chiar ei, voluntarii, mulți dintre ei recunoscându-și costumele în imaginea de alături!

Proiecte

Taxiul cu Bomboane desfășoară în momentul de față o serie de proiecte și evenimente, unele săptămânale, altele lunare, altele în timpul sărbătorilor și a zilelor speciale din an! Proiectul principal, pe care l-am mai menționat mai sus, este Seara de Poveste, care se desfășoară de trei ori pe săptămână. Voluntarii încărcați cu mere și jucării, citesc povești copiilor internați în spitalelele Marie Curie, Alfred Rusescu și Grigore Alexandrescu, din Capitală!

Viitorul

Proiectul nostru pentru Taxiul cu Bomboane nu s-a terminat încă (și avem dubii că se va termina vreodată!) Pentru viitor avem planificate o carte de colorat, un website și o serie de recompense pentru donatori, în stilul Patreon și Indiegogo (ex: cărți poștale, insigne, tricouri, sacoșe de bumbac și multe altele)

Cum Puteți Ajuta

Pentru a contribui la fapte completați Formularul 230 cu un nume, prenume, adresă, CNP și semnătura dumneavoastră! Alternativ, puteți dona lei direct în contul CEC, deschis la sucursala Traian: IBAN RO75CECEB30930RON4291146.

 reţi să colaboraţi cu onorabilul Maestru al Graficii Comerciale, A. M. Schiţescu?