Tales: Metropolis

Descriere Proiect

Tales este un compozitor, poet și artist hip hop din Croydon, Londra, cu un stil liric unic, fiind mai mult poezie pe fundal muzical decât rap, uneori folosind rime albe, abandonând refrenuri și chiar terminând unele cântece sub un minut, atâta vreme cât mesajul său a fost transmis.

Detalii Proiect

Client: Tales
Data: Iulie 2017
Industrie: Muzică
Țară: Regatul Unit

Originea Numelui

Primul și cel mai evident înțeles al lui Tales este cel de „povești”, având în vedere că în asta și constau multe din cântecele sale. Piesele pot reprezenta atât întâmplări din viața sa personală, cât și povești despre personaje fictive sau personalități istorice. Numele Tales, însă, are două interpretări. A doua interpretare, deși obscură, este o referință la Thales din Milet, filozof grec presocratic și părintele matematicii, astronomiei și filozofiei.

Samurai

Ca un exemplu al istorisirilor lui Tales v-am pus alături piesa Samurai. Luând inspirație din filmele lui Akira Kurosawa, Tales relatează povestea tragică a dragostei imposibile dintre un samurai și o tânără a cărui tată i-a ucis în luptă. Mini-videoclipul este un colaj de scene din filmul Kumonosu-jō (Castelul Pânzelor de Păianjeni, 1957) cu Toshirô Mifune, o readaptare a tragediei shakespeariene Macbeth cu acțiunea petrecându-se în Japonia feudală.

Metropolis

Titlul albumului face referire la filmul din 1926 al lui Fritz Lang, sub același nume. Acțiunea filmului este plasată într-un oraș gigantic al unui viitor distopic, unde tehnologia nu face decât să adâncească diferența dintre bogați și săraci. Tehnologia conduce la producerea unui cataclism, revolte de stradă și vărsare de sânge pentru toate părțile. Pentru Tales orașul Metropolis este Londra, iar rezoluția lui pentru această criză socială nu se află în tehnologie, ci în artă. Tocmai de aceea femeia robot a lui Lang este înlocuită pe această copertă cu o femeie „îmbrăcată” în artă.

 reţi să colaboraţi cu onorabilul Maestru al Graficii Comerciale, A. M. Schiţescu?